Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• здравейте момчета имам едно питане наблюдавам че все по бавно ми загрява колата дали може да се дължи на затапването на егр клапана термостата е вред благодаря за отговорите ви.
    затапих го сега лятото имам чувството че миналата зима по добре загряваш а и срещнах някъде че това е бил проблема за бързото загряване дали е вярно или не дали да си махна тапата за зимата.
    чувал съм че там минавал ли антифриз който се топлил от газовете които минавали по егер системата.
    Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 21:55. Основание: едит
    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Ще ти кажат да, от затапването е, ама ти ги питай, тествали ли са, колко секунди е разликата или само си чешат пръстите
      ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
        Vova,спри тва пиене бе приятелю.
        За 70к една пълна предница,два горни носача,един път тампони на горни носачи,два рециклажа на долните носачи шарнирите(още са здрави) и два пъти тампони на стабилизираща щанга.
        Ти таз кола само у вас в хола ли я караше?
        Пиенето нема да го спра ако ще ..................
        Пък ти ако искаш и всеки ден си сменяи окачването !
        А колицата ме е возила и извън хола, до Анкара ,до Халкидики ,до Римини ,до Ница и тн.
        Наздраве
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
          Пиенето нема да го спра ако ще ..................
          Пък ти ако искаш и всеки ден си сменяи окачването !
          А колицата ме е возила и извън хола, до Анкара ,до Халкидики ,до Римини ,до Ница и тн.
          Наздраве
          Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
          Vova,спри тва пиене бе приятелю.
          За 70к една пълна предница,два горни носача,един път тампони на горни носачи,два рециклажа на долните носачи шарнирите(още са здрави) и два пъти тампони на стабилизираща щанга.
          Ти таз кола само у вас в хола ли я караше?
          Явно е до начина на каране...аз 60000км на 156-цата ги навих без проблеми по окачването, напълно е възможно, особено с оригиналните носачи.
          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
          ex Alfa 156 1,9 JTD
          ex Alfa 75 1,8

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Шегувам се бе, ама защо не направи отделна тема.Ако се помпи сигурно трябва да свалиш тапицерията и да видиш какъв е проблема, може да е спукано.Всъщност как се напомпва тази екстра.Ако дадеш по подробно описание и снимки може да измислим нещо.Втора ръка няма ли.
            По-конкретно колега ... нз как да го дам
            това представлява едното го няма др не работи само се върти и нищо не става ...

---------- Post added at 01:29 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
            А точно за това говорех .. Ако някои знае решението на проблема , моля да помогне че след 2 часа зад волана става тежко положението ...
            Тук съм качил снимките
            Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
            Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• @JohnMirror учат се в тези така реномирани сервизи и в Honda,Opel,Renault,Nissan са ужас по мой наблюдения в Peugeot чуват по петлите.Хубаво е да отделиш време да прочетеш така е но ми се струва че само се разобеждаваш по този начин.
              Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
              0w40 Shell Helix Ultra

Comment

• Рециклиране на шарнир на долен носач на 156/147/ГТ

Я да попитам и аз нещо - към тези в Пловдив, които са рециклирали шарнир на долен носач на 156 в стругарската работилница до кръчмата "При Румен" в Тракия - Колко бързо може да се случи рециклажа, качествено/дълготрайно ли е, каква цена може да се очаква, ако е удобно да споделите? Може и на лично.
                Мерси предварително на отзовалите се.
                Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

• Първоначално публикувано от Zeppelinist Покажи съобщение
                  Я да попитам и аз нещо - към тези в Пловдив, които са рециклирали шарнир на долен носач на 156 в стругарската работилница до кръчмата "При Румен" в Тракия - Колко бързо може да се случи рециклажа, качествено/дълготрайно ли е, каква цена може да се очаква, ако е удобно да споделите? Може и на лично.
                  Мерси предварително на отзовалите се.
                  Тошето, беше останал много доволен. Над 50000 км и все още отличен. 35 лв на единия ден оставяш на другия взимаш.

Comment

• Мерси, супер. То излиза по дълготраен рециклажа на шарнира явно от на "оригиналния" Атек, при мен над 30 к км и е тръгнал, пробег от над 50 к км по нашите пътища си е направо отличен атестат за работата на тези стругари.
                    Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

• Аз мога ли да попитам за мнение, 15W50 добре ли би било за зимните условия ?
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                      DUCATI Monster
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                        По-конкретно колега ... нз как да го дам
                        това представлява едното го няма др не работи само се върти и нищо не става ...

---------- Post added at 01:29 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

Тук съм качил снимките
                        Не знам адаш, от теб чух за тая екстра.Може би трябва да свалиш тапицерията за да видиш какъв е проблема какво е устройството, да направиш снимки евентуално и да мислим.Това нещо върти ли се или трябва да се натиска като помпичка за да надуе, въртенето сигурно е за изпускане на въздуха.Пробвай да натиснеш за да напомпи.Всъщност това нещо напомпва въздух или като се върти някакъв механизъм издува възглавничката.Други дето имат такова що не пишат как се работи с това чудо.
                        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 17:37.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Не знам адаш, от теб чух за тая екстра.Може би трябва да свалиш тапицерията за да видиш какъв е проблема какво е устройството, да направиш снимки евентуално и да мислим.Това нещо върти ли се или трябва да се натиска като помпичка за да надуе, въртенето сигурно е за изпускане на въздуха.Пробвай да натиснеш за да напомпи.Всъщност това нещо напомпва въздух или като се върти някакъв механизъм издува възглавничката.Други дето имат такова що не пишат как се работи с това чудо.
                          Едва ли работи на пневматичен принцип. Обикновено се опъват или отпускат едни телове, които избутват или прибират участък от облегалката.

Проста механична система е, но трябва да се разтапицира облегалката за да се оправи проблема.
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:15.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Може ли лесно и на място да се установи дали 156-ца пълен фейслифт има ASR(ESP) или VDC ? ASR-а мисля, че трябва да има копче зад скоростния лост, а за VDC-то ?
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                            DUCATI Monster
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Първоначално публикувано от d3v1l Покажи съобщение
                              Аз мога ли да попитам за мнение, 15W50 добре ли би било за зимните условия ?
                              По скоро за лятото, много е гъсто .

Първоначално публикувано от d3v1l Покажи съобщение
                              Може ли лесно и на място да се установи дали 156-ца пълен фейслифт има ASR(ESP) или VDC ? ASR-а мисля, че трябва да има копче зад скоростния лост, а за VDC-то ?
                              На таблото при АСР има една гума дето хвърля камъчета (фиг 21), при ВДЦ няма гума а има един триъгълник и около него една стрелка (фиг 28 )
                              Няма ВДЦ без АСР !

Comment

• Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                                По скоро за лятото, много е гъсто .

На таблото при АСР има една гума дето хвърля камъчета (фиг 21), при ВДЦ няма гума а има един триъгълник и около него една стрелка (фиг 28 )
                                Няма ВДЦ без АСР !
                                Малка поправка, няма гума дето хвърля камъчета при алфа, дали ще сработи аср-а или вдц-то, лампата е триъгълник със стрелка.
                                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                                ex Alfa 156 1,9 JTD
                                ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
                                X